Szkladányi András - Fülétől A Farkáig - Hazai És Nemzetközi Ételek Belsőségekből
%

Szkladányi András

Fülétől A Farkáig - Hazai És Nemzetközi Ételek Belsőségekből

könyv

8280 Ft

Eredeti ár: 9200 Ft

Szállítás: 2-3 munkanap

Kiadó: Hvg Könyvek

Megjelenés éve: 2025



Fülétől A Farkáig - Hazai És Nemzetközi Ételek Belsőségekből - Szkladányi András

Talán nincs még egy alapanyag, amely olyan szélsőséges reakciókat vált ki, mint a belsőségek. Egyesek imádják, mások messzire elkerülik őket. A belsőségek markáns íze, állaga és illata teljesen más világot képvisel, mint a jól megszokott színhúsoké. Sok minden szól azonban a fogyasztásuk mellett: ha belsőséget eszünk, azzal nemcsak a fenntarthatóságot támogatjuk, de az étrendünk is változatosabb lesz, a manapság divatos fehérjedús táplálkozáshoz pedig keresve sem találni jobb és olcsóbb, magas tápértékű alapanyagot. Vagyis a belsőségek értéket képviselnek, arról nem is beszélve, hogy finomak. Ha megismerjük a Fülétől a farkáig hazai és nemzetközi belsőségételeket tartalmazó izgalmas receptválogatását, más szemmel nézünk majd ezekre az alapanyagokra. A resztelt májtól a pájslin át a különböző ragukig a belsőségételek színesebbé teszik a gasztronómiai kultúrát, ezért nemcsak a hétköznapi, hanem az ünnepi asztalon és a csúcsgasztronómiában is helyük van. A szerző célja, hogy a belsőségeket az őket megillető rangra emelje, sokszínűségüket, a bennük rejlő lehetőségeket minél szélesebb körben megismertesse. Komoly precizitással és szakértelemmel megírt könyve a változatos és részletes receptek mellett bemutatja azokat a konyhatechnológiai eljárásokat is, amelyek elengedhetetlenek a kifinomult ízű és optimális állagú belsőségételek készítéséhez. Szkladányi András bölcsész, angoltanár, basszusgitáros és gasztronómiai szakfordító – több mint harminc angol nyelvű szakácskönyvet fordított magyarra. 2010 óta több neves étteremben is dolgozott, ezalatt kitanulta a konyhamészáros- és szakácsszakmát. A Fülétől a farkáig – Hazai és nemzetközi ételek belsőségekből az első könyve. „Belsőségek – szerelem vagy zsigeri gyűlölet, nincs köztes út. Ez a könyv abba a világba kalauzol, ahol ezekből a megosztó alapanyagokból olyan ételek készülnek, amelyekért én egyértelműen rajongok. ” Kaszás Kornél Babel Budapest Michelin-csillagos séf „A magyar és nemzetközi konyhaművészet egyik alappillére a belsőségek használata. Legyünk büszkék erre a gazdag gasztronómiai hagyományra, és ismertessük meg ízeit! Ezt az üzenetet közvetíti ez a könyv is, amelyet őszintén ajánlok. ” Sárközi Ákos Borkonyha, Textúra Michelin-csillagos séf ..


Szkladányi András Hvg Könyvek


Szkladányi András - Fülétől A Farkáig - Hazai És Nemzetközi Ételek Belsőségekből
Formátum könyv
Kiadó Hvg Könyvek
Év 2025
Katalógusszám (ISBN) 9789635656882
Online ár 8280 Ft
Eredeti ár 9200 Ft
Online kedvezmény %
Szállítás 2-3 munkanap
... ...